Logopedie en fysiotherapie

We hebben op woensdag logopedie en op vrijdag fysiotherapie bij ons op school. U heeft altijd vrije keuze waar u gebruik maakt van logopedie of fysiotherapie.

Logopedie                                                                                                                                          

Mijn naam is Brenda Swart en sinds dit schooljaar (2021-2022) bied ik logopedie aan op CBS de Wegwijzer vanuit de praktijk ‘Logopedie is leuk’.

Logopedie is leuk is ontstaan vanuit het hier en nu: wij vinden logopedie leuk! Het is een prachtig vak en wij zien het als dankbaar werk om te bouwen aan een belangrijke vaardigheid voor jong en oud: communicatie. 

Onze aanpak is gericht op positiviteit, discipline, innovatief bezig zijn en verstand hebben van je vak. Als iets leuk is, dan heb je er zin in en ontstaat er energie om het aan te pakken! De kans van slagen wordt aanzienlijk vergroot. Wij hebben in ieder geval plezier in ons werk en helpen je graag verder. 

Een logopedist heeft een breed werkveld. Voor onder andere spraak- en taalproblemen, slikproblemen, stemklachten of moeite met lezen en/of letters en spelling kunnen u en / of uw kind bij mij terecht. Voor vragen, opmerkingen of kort overleg kunt u gerust contact opnemen. Twijfelt u of een logopedist bij uw hulpvraag hulp kan bieden? Neem ook dan gerust contact op via 0615688559 of [email protected]. Ik zal op de woensdag aanwezig zijn op De Wegwijzer. 

Ik kijk ernaar uit u te ontmoeten in de wandelgangen, op het schoolplein of te helpen bij uw hulpvraag! 

Brenda Swart-Snijdood 

Logopedist bij Logopedie is leuk 

Fysiotherapie                                                                                                                       

Mijn naam is Jantine Booij en ik ben kinderfysiotherapeute bij Fysie op Kids.  

Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. 

Bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt dit af van het gebruikelijke. Dit kan kinderen belemmeren in hun ontwikkeling. 

Ze hebben meer oefening nodig om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen. Of ze moeten leren met minder mogelijkheden optimaal te bewegen. In deze gevallen wordt de kinderfysiotherapeut ingeschakeld. Dit kan op uw eigen verzoek maar kan ook op advies vanuit de leerkracht of IB-er zijn. 

De kinderfysiotherapie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. 

In de praktijk oefen en begeleid ik kinderen van 0 tot 18 jaar met verschillende en zeer uiteenlopende hulpvragen. 

Op CBS de Wegwijzer behandel ik kinderen die moeite hebben met hun fijne motoriek (kleuren, knippen, schrijven etc.) en grove motoriek (moeite met het handhaven van evenwicht, niet goed mee kunnen komen met gymnastiek, moeite met balvaardigheid etc.) Spelenderwijs oefenen om (nieuwe) vaardigheden aan te leren en te verbeteren zodat een kind het uiteindelijk vol vertrouwen alleen kan, vind ik een van de leukste dingen van mijn vak. 

Heeft u vragen over de motoriek van uw kind of wilt u meer informatie over kinderfysiotherapie? Neem dan gerust contact met mij op via 06-28180135 of via [email protected]. 

 

Jantine Booij 

Kinderfysiotherapeut Fysie op Kids